Srečanje v Crngrobu, 16.9.2023

Crngrob

V prijetnem okolju vojaškega strelišča v Crngrobu smo se 16. septembra srečali člani OZVVS Kranj, Društva Bilečanci Slovenija – 4. odbor, Območnega združenja slovenskih častnikov Creina Creina in Društva upokojencev MO Sekcija za Gorenjsko. Svoje prostore imamo v isti stavbi in ideja, da se organizira skupno srečanje je bila hitro sprejeta in udejanjena.

Za popestritev srečanja je bilo poskrbljeno s tekmovanjem v prstometu in streljanje z zračno puško. Za označitev polj za prstomet in za vodenje ter sojenje tekmovanja sta poskrbela Barbara in Janko Repenšek iz Športnega društva BARON Logatec. Janko je med drugim tudi član Društva Bilečanci Slovenija. Po napetih bojih sta zmagala Marijana Zivlakovič in Miloš Sajovic. Drugo mesto sta osvojila Bojan Verčič in Boris Zdešar, tretja pa sta bila Lojze Čimžar in Miro Štular. Streljanje z zračno puško je vodil Zlatko Kreft, ki je s svojim znanjem in navodili prispeval k dobrim rezultatom.

Po dobrem kosilu (filana reberca in pečen piščanec) smo se zadržali v prijetnem klepetu. Prisotni so bili zadovoljni s srečanjem in bilo je slišati željo, da se taka srečanja organizira tudi v bodoče. V zaključku srečanja so spregovorili še predsedniki združenj in društev in napovedali tesno sodelovanje pri organizaciji raznih dogodkov. Na koncu pa se je za pomoč pri poplavah zahvalil Jurček Hajnrihar.

Vir: foto: D. Kopač